Burgemeester Gregor Rensen heeft op 14 februari bij speciale gelegenheid de gemeentelijke Erepenning uitgereikt aan mevrouw Teus van den Berg, als waardering voor haar werk als kunstenaar.

BRIELLE – Mevrouw van den Berg heeft zich als geboren en getogen dochter van Brielle ontpopt tot een beeldhouwster van nationaal formaat. Hoewel zij reeds lange tijd buiten Brielle woont, heeft zij door de diverse werken die zij in en voor de gemeente Brielle uitgevoerd heeft, een onuitwisbare betekenis voor Brielle gekregen. Ook bracht zij met grote regelmaat bezoeken aan Brielle vanwege de goede herinneringen die zij aan haar vestingstad koestert.

Ter gelegenheid van haar 94e verjaardag -op 9 februari- heeft het gemeentebestuur op voordracht van een aantal vrienden van mevrouw van den Berg haar de gemeentelijke Erepenning toegekend. De gemeentelijke Erepenning van de gemeente Brielle wordt al vanaf 1986 uitgereikt aan personen of groepen die zich op basis van vrijwilligheid zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor Brielle.