Gisteravond 10 januari ontvingen 12 brandweermannen van de gemeente Brielle de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

VIERPOLDERS: Burgemeester Gregor Rensen zal de onderscheidingen uitreiken tijdens de jaarlijkse korpsavond op vrijdag 10 januari 2020. De uitreiking vindt plaats in Paviljoen Breezze, Veckhoekse Sluisweg 2 Vierpolders. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. 

Wietze Wilhelm Francke (1953)

Hij is in 1992 op 33 jarige leeftijd begonnen als vrijwillig brandweerman bij de Blusgroep Zwartewaal. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren en goed functionerende hoofdbrandwacht van de bluspost in Zwartewaal. Bij vele uitrukken, oefeningen en evenementen heeft hij zich met veel passie voor mens en dier ingezet.

Hendrik Marinus Geilvoet (1961)

Als 28 jarige is hij in 1990 begonnen als brandweerman en in de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren en goed functionerend bevelvoerder van de post Zwartewaal. Bij vele uitrukken, oefeningen en evenementen heeft hij zich met veel passie voor mens en dier ingezet. Hij heeft zich ook bijna 30 jaar ingezet als vrijwillig reservist bij de Nationale reserve (NATRES).

Robert Hoek (1964)

Op 22 jarige leeftijd is hij begonnen als vrijwillige brandweerman bij de blusploeg van zijn geboortedorp Zwartewaal. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een zeer ervaren en goed functionerende bevelvoerder van de bluspost in Zwartewaal. Hij weet zelfstandig de post samen met zijn collega’s te runnen en is daarbij een voorbeeld voor velen. Bij vele uitrukken, oefeningen en evenementen heeft hij zich met veel passie voor mens en dier ingezet.

Benjamin Hoogenboom (1962)

Op 35 jarige leeftijd is hij begonnen als vrijwillige brandweerman bij de Blusgroep Brielle. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren en goed functionerend hoofdbrandwacht van de bluspost in Brielle. Bij vele uitrukken, oefeningen en evenementen heeft hij zich met veel passie voor mens en dier ingezet.

Daniël Pieter de Jonge (1977)

Op 22 jarige leeftijd is hij begonnen als vrijwillige brandweerman bij de Blusgroep Brielle. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren en goed functionerende hoofdbrandwacht van de bluspost in Brielle. Bij vele uitrukken, oefeningen en evenementen heeft hij zich met veel passie voor mens en dier ingezet.

Marcel Kleijburg (1970)

Op 19 jarige leeftijd is hij begonnen als vrijwillige brandweerman bij de Blusgroep Brielle. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren en goed functionerende hoofdbrandwacht van de bluspost in Brielle. Bij vele uitrukken, oefeningen en evenementen heeft hij zich met veel passie voor mens en dier ingezet.

Jacob Herman Monteny (1966)

Als 19 jarige is hij begonnen als vrijwillige brandweerman bij de Blusgroep Zwartewaal. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren en goed functionerende bevelvoerder van de bluspost in Zwartewaal. Hij weet zelfstandig de post samen met zijn collega’s te runnen en is daarbij een goed voorbeeld voor velen. Bij vele uitrukken, oefeningen en evenementen heeft hij zich met veel passie voor mens en dier ingezet.

Pieter Jacob Smit (1959)

Als 21 jarige is hij begonnen als vrijwillige brandweerman bij de blusgroep Brielle. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren en goed functionerend coördinerend bevelvoerder van de post Brielle. Hij weet zelfstandig de post samen met zijn collega’s te runnen en is daarbij een voorbeeld voor velen. Bij vele uitrukken, oefeningen en evenementen heeft hij zich met veel passie voor mens en dier ingezet.

Edwin Stam – van Eersel (1977)

Als 20 jarige is hij begonnen als vrijwillige brandweerman bij de blusgroep Brielle. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren en goed functionerend bevelvoerder van de post Brielle. Hij weet zelfstandig de post samen met zijn collega’s te runnen en is daarbij een voorbeeld voor velen. Bij vele uitrukken, oefeningen en evenementen heeft hij zich met veel passie voor mens en dier ingezet.

Antonius Cornelius Maria Veld (1974)

Als 25 jarige is hij begonnen als vrijwillige brandweerman bij de blusgroep Brielle. In der loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren en goed functionerend hoofdbrandwacht van de post Zwartewaal. Bij vele uitrukken, oefeningen en evenementen heeft hij zich met veel passie voor mens en dier ingezet.

Willem Visser (1960)

Als 23 jarige is hij begonnen als vrijwillige brandweerman bij de blusgroep Brielle. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren en goed functionerend hoofdbrandwacht van de post Brielle. Bij vele uitrukken, oefeningen en evenementen heeft hij zich met veel passie voor mens en dier ingezet.

Mario Cornelis van der Vliet (1972)

Als 27 jarige is hij begonnen als vrijwillige brandweerman bij de blusgroep Brielle. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren en goed functionerend bevelvoerder van de post in Brielle. Hij weet zelfstandig de post samen met zijn collega’s te runnen en is daarbij een voorbeeld voor velen. Bij vele uitrukken, oefeningen en evenementen heeft hij zich met veel passie voor mens en dier ingezet.

Decorandussen hebben zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen. Burgemeester Gregor Rensen zal de onderscheidingen uitreiken tijdens de jaarlijkse korpsavond Brandweer Brielle/Zwartewaal die plaatsvindt in Paviljoen Breezze, Veckhoekse Sluisweg 2 te Vierpolders. 
De langdurige bijdrage van betrokkenen aan de openbare en veiligheid in diverse plaatsen en in de regio is van grote waarde. Zij kunnen worden gekwalificeerd als personen die zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd.