Een kroon op het 65-jarig bestaan van de Brielse Badminton Club. Eddy (75) en Janneke (74) Meijer zijn gisteravond tijdens de feestavond van de Brielse Badminton Club koninklijk onderscheiden door locoburgemeester Robert van der Kooi. Beide betrokken Briellenaren zetten zich sinds jaar en dag in voor de club, onder meer voor het bestuur, jeugdzaken, toernooien, de ledenadministratie en de website. Deze jarenlange toewijding -waar de sportclub enorm dankbaar voor is- uit zich nu ook in twee prachtige onderscheidingen. De uitreiking daarvan vond plaats in het restaurant van Camping De Meeuw.

BRIELLE – Beide Brielse decorandi ontvingen de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun langdurige inzet voor de maatschappij. Eddy was na dit heuglijke feit zichtbaar geraakt en volgens eigen zeggen “perplex”. Janneke moest even wennen aan haar nieuwe speld omdat ze vindt dat andere mensen in Nederland ook deze onderscheiding verdienen.

Eddy is sinds 1983 lid van de Brielse Badminton Club en is vanaf die tijd zeer betrokken als contactpersoon Jeugdzaken, toernooicoördinator, competitieleider en coördinator van clubblad ‘Netspel’. Sinds 2009 is hij bovendien chauffeur op de Buurtbus Voorne, waarvan het comité op 5 november 1982 is opgericht.

Janneke is ruim 30 jaar lid van de Brielse Badminton Club en is al 25 jaar zeer actief voor de vereniging als toernooicoördinator van het maandelijkse Cock Hein Toernooi, toernooicoördinator van het jaarlijkse Oliebollentoernooi, ledenadministrateur en webmaster. Daarnaast vervult zij diverse bestuursfuncties, in het verleden als voorzitter en momenteel als secretaris.

Feestgedruis
Na de uitreiking barstte het feestgedruis los en gingen de stoelen aan de kant voor een dansje tot in de vroege uurtjes. Daarvoor waren de seniorleden al bij Camping De Meeuw verwelkomd met een glaasje bubbels met aansluitend een buffet, terwijl de jeugdleden genoten van een vette hap in DukdalfBRES. Daar was ‘s middags een toernooi gespeeld, waarbij alle leeftijden en speelsterkten het tegen elkaar op moesten nemen.

Op de badmintonbanen waren her en der obstakels aangebracht, wat voor de nodige hilariteit zorgde. Zo hingen er bijvoorbeeld diverse ballonnen boven een net, die ervoor zorgden dat de shuttle een eigen leven ging leiden. Ook was er een net schuin over de baan geplaatst. Knappe jongen die dan vanaf de achterlijn de perfecte dropshot kan neerleggen (bovenhandse slag, waarbij de shuttle vlak achter het net wordt gespeeld – red.)

Na afloop van het toernooi gaven de broers Tjin-Asjoe van Beta Badminton een clinic. Na een overweldigende performance van dit duo werden de aanwezigen uitgedaagd om na een pittige warming-up mee te doen met een interactieve badminton clinic.

Meedoen?
Ook zin om eens te komen badmintonnen? Kom dan kennismaken en speel drie keer gratis mee! De Brielse Badminton Club speelt op dinsdagavond van 18.30 – 20.00 uur (jeugd) en van 20.00 – 22.30 uur (senioren) in DukdalfBRES.

Foto’s: Yara Dekker-Hofman