Brielle is helemaal klaar voor de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten morgen, zondag 17 november, rond 12.30 uur bij het Maarland! Vandaag wordt voor de laatste keer gerepeteerd met liedjes en welkomstwoorden. Vooral door locoburgemeester Robert, die best wel een beetje zenuwachtig is. Het is voor hem namelijk de allereerste keer dat hij Sinterklaas officieel welkom heet in onze stad. 

BRIELLE – Vanuit betrouwbare bron hebben we gehoord dat de goedgevulde Pakjesboot volledig op koers ligt en dat ook Ozosnel, het paard van Sinterklaas, het goed maakt aan boord. Volgens een uitgekiend rooster wordt hij driemaal daags gelucht en extra verwend met worteltjes, hooi en veel stro. 

Op zondag 17 november stellen alle kinderen, ouders, drumband Libertatis, vrijwilligers én locoburgemeester Robert van der Kooi zich langs het Maarland op als één groot ontvangstcomité. Zodra de Pakjesboot in zicht is, rond 12.30 uur, zullen de ‘Diebertjes’ het teken geven om uit volle borst mee te zingen met de muziek. De hoogste tijd dus om alle ingestudeerde liedjes thuis, op school en op het werk ten gehore te brengen! 

Na een vrolijke optocht door de binnenstad, waar alle winkels en horeca gezellig open zijn, houdt Sinterklaas receptie in het oude Stadhuis aan de Markt. Vanaf ongeveer 15.00 uur en misschien zelfs wel iets eerder, is er volop gelegenheid om de Sint de hand te schudden. 

Een handige tip

Wil je verzekerd zijn van een extra mooi cadeau? Maak dan niet alleen een verlanglijstje, maar schrijf ook een kort briefje aan Sinterklaas, dat vindt hij geweldig! Niet vergeten mee te nemen!