“Jaaa jongens! Weet je nog vanmorgen? Toen je wakker werd? En dat het toen gewoon vrede was in Nederland? Holy shit. Relaxt. En dat je waarschijnlijk gewoon twintig minuten kon douchen onder vét heet water en nog steeds gewoon súpergoeie waterdruk had? Mega. Dampend. Hardcore. Chill. En dat je gewoon een vers croissantje kunt kopen voor pak ’m beet 75 cent, dat is echt 0,0000033 procent van een netto minimumloon maandsalaris ofzo?? Terwijl het echt uren duurt om zelf croissantjes te maken. Sweet. Lord. Yes!”

BRIELLE – Je had het niet verwacht hè! Maar keihard positivisme doet Anne Neuteboom gewoon in haar cabaretvoorstelling in het BREStheater. Schaamteloos ook: kijk haar gaan! op zaterdag 16 november om 20.30 uur.
Anne Neuteboom is dit jaar genomineerd voor de prestigieuze cabaretprijs Neerlands Hoop. Dat betekent dat ze wordt gezien als een van de drie meeste veelbelovende cabaretiers van dit moment.De Cabaretjury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) over Anne Neuteboom: “Serieuze zaken heel luchtig verpakken. Laat dat maar aan Anne Neuteboom over. In haar tweede voorstelling laat ze een portret van haar eigen millennial-generatie fraai overgaan in een persoonlijk verhaal over haar vervreemde vader. Neuteboom doet dat zoals alleen zij het kan: vrolijk, zogenaamd naïef en extreem springerig. Haar podiumpersoonlijkheid is een frisse wind in het huidige cabaretlandschap. Ze laat zien dat kwetsbaarheid niet alleen in stiltes schuilt en dat je diepgang kunt bereiken door het over schijnbaar triviale dingen te hebben. Haar observatievermogen en taalgevoel beloven veel moois voor de toekomst.”

FOTO: R. Hellevoort