Het project ‘Geuzenveer fluisterstil over het Brielse Meer’ is als winnaar uit de bus is gekomen in de campagne ‘Samen in actie’ van de ANWB. Dat betekent dat de Stichting Geuzenveer een financiële bijdrage krijgt van €10.000 voor de ombouw van het pontje naar elektrisch varen, waarmee het klaar is voor een duurzame toekomst. “We zijn daarmee natuurlijk heel erg blij!” aldus secretaris van de stichting Marit Visser.

BRIELLE – De feestelijke uitreiking van de cheque vond gisteren -dinsdag 5 november- plaats op de Jachtwerf Van der Zee in Zwartewaal, waar het Geuzenveer ook zal worden omgebouwd. Anne Volkers, adviescommissielid ANWB Fonds, overhandigde na het welkomstwoord de cheque.  

Om het Geuzenveer in 2020 elektrisch te kunnen laten varen is ongeveer €38.000 nodig. Dat brengt het pontje niet zelf op en dus heeft de stichting steun hard nodig. Een deel van de kosten denkt ze te kunnen opbrengen via crowdfunding onder particulieren -in 2018 ruim 15.000 passagiers- en onder (lokale) ondernemers.

Voor steun aan het elektrisch varen is een rekening geopend: NL58RBRB0782959903 t.n.v. Stichting Geuzenveer. Op het pontje zelf staat een inzamelpot, waarin passagiers een gift kunnen doen. Doneert je -minimaal- €10, dan ontvang je een gratis retourticket. Een donateur van -minimaal- €250 wordt direct als zodanig vermeld op de homepagina van www.geuzenveer.nl en in een jubileumfolder rond het 50-jarig bestaan van het Geuzenveer op 1 mei 2020. Ook worden twee gratis 10-rittenkaarten voor de pont ter beschikking gesteld.

Het Geuzenveer onderhoudt al 50 jaar de verbinding tussen Brielle en Rozenburg voor fietsers en voetgangers. De schippers van het Geuzenveer hebben jarenlang ervaring in de beroepsvaart, zowel in het goederenvervoer als in de passagiersvaart. Zodoende zijn opvarenden van het Geuzenveer verzekerd van een behouden vaart. Met het GeuzenVeer kun je vanaf 1 april tot 1 oktober te voet of met de fiets vanaf Brielle naar de overkant en weer terug.