Altijd fijn een ander te zien, zeker als daar ook een ontmoetingsplek voor is. En die is er, behalve online, eens in de paar weken in Brielle met het Fijnjetezien-terras. Samen met Hellevoetsluis is Brielle dit initiatief anderhalf jaar geleden gestart. En met succes. Dat succes heeft ertoe geleid dat ook de gemeente Westvoorne onlangs is aangehaakt met een eigen Fijn je te zien-platform.

BRIELLE – Het idee voor Fijn je te zien is ontleend aan mijnbuurtje.nl en wordt door de gemeente op geheel eigen wijze ingevuld. De drie gemeentes samen hebben bij elkaar zo’n dertig vrijwilligers opgeleid om bewoners te helpen, ook wel buurtverbinders genoemd. De bedoeling is de Briellenaren met elkaar te verbinden en dat is ook precies wat deze lokale buurtverbinders met elkaar betrachten te bereiken. Dit door ontmoeting te organiseren en daar waar nodig elkaar te helpen. Dat kan bij het samen oppakken van een klusje zijn, maar ook als iemand een kookclubje wil oprichten, kan dat eenvoudig via Fijnjetezien.nl.

“Dat kan eigenlijk vrij makkelijk”, licht Anja Hollanders, één van de buurtverbinders van Fijn je te Zien, toe. “We werken daarin ook samen met de Stichting PUSH en wisselen zo onderling activiteiten uit. Als je een eigen activiteit wilt organiseren, kan dat door op je eigen naam een account aan te maken. Via die account kun je zo weer veel mogelijk groepen aanmaken. Daar ontstaan de leukste initiatieven door. En mensen kunnen elkaar op die manier op de hoogte houden.”

Fijnjetezien.nl bevat een prikbord, waar mensen een oproepje kunnen doen en ook is er een agenda, ruimte voor vrijwilligerswerk en tevens kunnen organisaties zich er aanmelden. Wat het geheel ook leuk maakt, is het delen van filmpjes en foto’s met elkaar. En het leuke is dat het allemaal nog gratis is ook.