Door dementie wordt iemand steeds meer afhankelijk van anderen. Zelf verstandige beslissingen nemen gaat vaak minder goed, juist over moeilijke zaken zoals financiën of zorg. Mogelijk kunnen situaties dan niet goed worden ingeschat, zaken niet goed overzien en wordt het moeilijker om op te komen voor de eigen belangen. Het Alzheimer Café Brielle gaat woensdag 13 november over ‘Bewindvoering en mentorschap bij dementie’, met als gastspreker Remon van Galen.

BRIELLE – Remon belicht waarom het belangrijk is tijdig na te denken over de toekomst en het regelen van zorg en financiën eventueel uit handen te geven. Dit kan door het instellen van bewindvoering of mentorschap, met als uitgangspunt de -financiële- bescherming (tegen mogelijk misbruik) van mensen met dementie.

Remon van Galen heeft ruime ervaring als maatschappelijk werker en treedt op als bewindvoerder, mentor en curator. Deze avond legt hij uit wat het inhoudt als je een bewindvoerder of mentor aanstelt, hoe dit in zijn werk gaat en wat de verschillen en mogelijkheden hierin zijn. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen.

Het Alzheimer Café in de Infirmerie is vanaf 19.00 uur geopend. Aanvang 19.30 uur. Toegang en deelname gratis. Het Alzheimer Café Brielle is er elke tweede woensdagavond van de maand en biedt een informele ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en álle overige belangstellenden. Tijdens de bijeenkomsten met afwisselende onderwerpen krijgen de bezoekers informatie over dementie, kunnen zij vragen stellen en ideeën en ervaringen uitwisselen.