BRIELLE – De eerste wijkschouw is recent in de wijk Kleine Goote georganiseerd. Sinds dit jaar is een drietal bewoners bezig met de oprichting van een wijkraad. Marius Rietdijk (voorzitter), Carin van Schaik (secretaris) en Monique Jongenelen (public relations) waren aanwezig. Betrokken buurtbewoners liepen mee met de wijkschouw en hebben de gebreken die zij ervaren in de buitenruimte kenbaar gemaakt aan de gemeente. In sommige gevallen is het een kwestie van uitleggen waarom voor een bepaalde oplossing is gekozen. En in andere gevallen heeft het drietal op straat gediscussieerd over een mogelijke oplossing. “We hebben ook staan kijken bij verwaarloosde tuinen en overhangend groen in achterpaden. Buurtbewoners hebben ideeën meegegeven over het maken van extra parkeergelegenheid en andere speelvoorzieningen”, aldus het driekoppige team.