Daan Torreman (10) van JO11.1 was afgelopen zaterdag pupil van de week bij voetbalvereniging Vierpolders. De competitie is nog maar net begonnen en Vierpolders heeft nu al problemen om zich te handhaven in de derde klasse. Een wedstrijd in de regen tegen een moeilijke tegenstander, Rijnmond Hoogvliet. Toch had Daan er wel vertrouwen in en voorspelde een 3-2 overwinning. Hij zat er niet ver naast.

VIERPOLDERS – Maar dan moest er eerst worden voorbereid. En dat begint met een wedstrijdbespreking. Ongetwijfeld zal trainer Paul Bestebreur het team op scherp hebben gezet. Ook dat hoort erbij en Daan kon het van dichtbij meemaken. Dat geldt natuurlijk ook voor het inspelen. Na een kennismaking met de scheidsrechter konden de teams dan eindelijk echt het veld op. Vooraan liep natuurlijk Daan met de wedstrijdbal.

In de middencirkel volgden de nodige handelingen en Daan mocht de aftrap nemen. Behendig stormde hij naar de goal, maar schoot net naast. De scheidsrechter had echter een fout van de keeper gezien en legde de bal resoluut op de stip. Daan nam zelf de penalty en zette Vierpolders daarmee op een voorsprong. Vanuit de dug-out tussen de Vierpolders-spelers kreeg Daan de beste plek om de wedstrijd van dichtbij te volgen.

Had het geholpen? Misschien wel. Vierpolders ging er in en zette na een dik kwartier de stand op 1-0. Het ijzersterke Rijnmond Hoogvliet kwam echter terug en zette de stand weer gelijk. Maar vlak voor rust bezorgde Vierpolders zichzelf, misschien tot eenieders verbazing, bijna de overwinning door de stand op 2-1 te zetten. Bijna. Na rust werd aan beide kanten de druk opgevoerd en werd de wedstrijd niet alleen spannend, maar ook gespannen. Eén fout voor de goal van Vierpolders werd direct door Rijnmond Hoogvliet gebruikt om de stand weer gelijk te trekken. Beide partijen aasden op de overwinning, maar de stand bleef gelijk. Rijnmond Hoogvliet had misschien meer verwacht en Vierpolders had met hard werken een punt behaald en bijna méér …  

Toen was het tijd voor een frietje en cola voor de pupil van de week in de eigen kantine. Daan is aan het begin van dit seizoen overgestapt naar VV Vierpolders en speelt centraal achterin bij JO11.1. Zijn team won zaterdag met 10-4 van OHVV.

Wat Daan leuk vindt aan de vereniging: iedereen is erg aardig.
Favoriete club: Barcelona
Favoriete voetballer: Lionel Messi
Daans’ lekkerste eten: patat
Dit wil Daan later worden: automonteur
Zijn hobby’s: freerunnen