Alzheimer Café Brielle ontvangt woensdagavond 9 oktober met trots een bijzondere gast, dr. H.M.L. (Bère) Miesen. In 1997 werd het eerste Alzheimer Café in Nederland (Leiden) geopend. Inmiddels telt Nederland zo’n 250 Cafés en wordt deze formule wereldwijd toegepast.  

BRIELLE – Bedenker en grondlegger van dit concept is dr. Bère Miesen, bekend ouderenpsycholoog, schrijver/dichter en mogelijk wel dé dementie-autoriteit van Nederland. Hij springt al decennia lang op de bres om de problematiek van dementie voor het voetlicht te brengen en heeft talloze publicaties over dementie op zijn naam staan. Zijn boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Grieks en Japans.

Bère Miesen heeft onlangs een nieuw boek geschreven, ‘Je suis Dementie’ (Ik ben Dementie). Woensdagavond 9 oktober is hij te gast in het Alzheimer Café Brielle om te vertellen over zijn boek en over dementie. Het liefst gaat hij in op vragen en opmerkingen vanuit het publiek.


Het Alzheimer Café is vanaf 19.00 uur geopend. Aanvang 19.30 uur. Adres: Infirmerie, Rozemarijnstraat 42. Toegang en deelname gratis. VOL=VOL!

Het Alzheimer Café Brielle wordt elke tweede woensdagavond van de maand gehouden en is een informele ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en álle overige belangstellenden. Tijdens de bijeenkomsten met afwisselende onderwerpen krijgen de bezoekers informatie over dementie, kunnen zij vragen stellen en ideeën en ervaringen uitwisselen.