Folkgroep ‘Pekel’ van Briellenaar Peter Moree viert in 2020 haar 30-jarig bestaan. Binnen de folkwereld is dit een unicum. Folkgroep Pekel is al jaren een graag geziene gast op allerlei themafeesten en internationale festivals. Pekel komt speciaal naar FolkClub Brielle om de bezoekers vast op te warmen voor het nieuwe folk-seizoen.

BRIELLE – De muziek van Pekel is toegankelijk voor een breed publiek. De mix van typisch Nederlandse muziek en de liefde voor wereldmuziek, maakt de groep aantrekkelijk voor veel mensen. Opzwepende dansen worden afgewisseld met gedragen ballades en aanstekelijke meezingers. Maar Pekel is meer dan muziek alleen. Bij elk optreden is de interactie met het publiek minimaal zo belangrijk als de muziek zelf. Het publiek mag een actieve rol spelen, het is zelfs bijna verplicht om mee te zingen en te klappen.

Pekel bestaat uit: John Bazuijnen (zang, gitaar en bas), Erno Korpershoek (zang en accordeon), Peter Moree (zang, fluit, doedelzak, gitaar, bouzouki en lepels) en Theo Schuurmans (zang, fluiten, doedelzakken en percussie).

Het concert van Pekel vindt plaats op zondag 13 oktober om 15.00 uur in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café ‘t Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3. Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel Hoofdstuk EEN, Nobelstraat 16 in Brielle en bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch via 06-30369348 of via folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 10 euro, inclusief koffie.

In november komt het Belgische Trio Griff naar Brielle. Drie 21e-eeuwse troubadours die u uitnodigen voor een reis van Keltische mythen en sagen, Scandinavische saga’s en traditionele klaagliederen met vocale polyfonie, doedelzak- en fluitklanken. Een reis langs de culturele kruispunten en tradities van hun land.

Op www.folkclubbrielle.nl is alle informatie over FolkClub Brielle te vinden.