De ‘Oude Trekker Club’ Voorne & Putten houdt vrijdag 4 oktober een avondrondrit voor tractoren over het eiland Voorne-Putten en Nissewaard. Doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de tuin van High Care Hospice Calando in Dirksland. Zo kunnen de bewoners, die aan hun laatste levensfase zijn begonnen, genieten van een mooie tuin.

VOORNE-PUTTEN – Het initiatief om voor de Hospice te gaan rijden, ontstond tijdens de Vestingdagen in Hellevoetsluis. Ook de trekkerclub was daar aanwezig om de oldtimers te showen aan het publiek. “Ruud Mol was daar ook om het één en ander over onze club te vertellen”, zegt woordvoerster en enige vrouwelijke rijder onder de mannen van de club,  Chrisla Boertje-Wageveld. “Ruud vertelde dat hij vrijwilliger is bij de Hospice en hij vertelde ook over de tuin die wel een opknapbeurt kon gebruiken.” Zo ontstond bij de groep het idee om voor dit goede doel een avondrit te organiseren.

Voertuigen

Tijdens de jaarlijkse Polderbarbeque kwam een vrouw, Sylvia, naar Peter Kardux toe met vragen over Calando. Sylvia had een flyer zien liggen en een emmertje zien staan voor donatie. Tijdens dit gesprek vertelde zij dat haar vader zijn laatste levensdagen hier had doorgebracht. Ze wilde graag met haar oldtimer brommer of auto meerijden. Toen Chrisla dit hoorde, zocht ze contact met Sylvia om haar te vertellen dat meerijden met oldtimer brommers en auto’s geen probleem is.

Route

De route van de avondrondrit gaat langs en door verschillende dorpen op Voorne-Putten, waarvan de start in Hellevoetsluis is. Vervolgens zullen de voertuigen -die elk op hun eigen manier verlicht zijn- langs of door Heenvliet, Zwartewaal, Brielle Seggelant, Camping Kruiningergors en Oostvoorne en via Rockanje weer terugrijden naar Hellevoetsluis. Daar wordt aan de Leeuwenhoekweg een cheque met de opbrengst aan de vrijwilliger van Calando overhandigd.

Aanmelden

Mensen kunnen zich nog steeds aanmelden om mee te rijden. De kosten bedragen € 7,50 per deelnemer (rijder of bijrijder). Donaties zijn ook van harte welkom. Doneren kan door geld in een emmertje te doen waar ‘Calando’ op staat. Tijdens de avondrit hangen deze emmertjes op de oldtimers. Het publiek langs de route kan een donatie doen bij de oldtimer rijder, in de daarvoor bestemde knapzakjes.
De rit start rond 18.30 uur op de Leeuwenhoekweg (industrieterrein vlakbij de Gamma). Verzamelen om 18.00 uur. Voor de uitgebreide route, het aanmelden of andere informatie: oudetrekkerclub@gmail.com. De trekkerclub hoopt niet alleen veel geld op te halen, maar hoopt ook dat er veel enthousiast publiek langs de route staat.